zwaaien met je onderbroek…

schip aan de horizon in de westerschelde
schip aan de horizon in de westerschelde

toen ik de foto opende in lightroom, moest ik meteen denken aan een liedje uit die oude tv-serie ja zuster, nee zuster over schipbreukelingen op een onbewoond eiland.

"daar is een stip aan de horizon!!
schip aan de horizon!!
zwaaien met je onderbroek, zwaaien met je hemd"

maar bij het nemen van de foto, was het mij daar natuurlijk niet om te doen. wel om die prachtige lichten boven de plek waar de westerschelde overgaat in de noordzee.

aan de horizon links zeeuws-vlaanderen. en net onder de kustlijn als een streep de weerkaatsing van het licht. even na het schieten van de foto, was die lichtlijn onder de horizon weg - en zonder dat bleef er van het beeld niet veel over.

de schepen varen hier af en aan, van en naar de haven van antwerpen. ik ken mensen die hier speciaal komen om hele dagen naar schepen te kijken, waar de boulevard van vlissingen wel de geschiktste plek voor is. dit is al weer een stukje noordwestelijker, niet ver van dishoek (om precies te zijn: hier. het schip zal zich - is mijn inschatting - ergens voor cadzand bevinden.

nog even over dat liedje uit ja zuster, nee zuster. het heet schipbreukeling. het is geschreven door annie m.g. schmidt (tekst) en harry bannink (muziek). de volledige tekst staat hier.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *