langs de maas

gelukkig mag je nog wel naar buiten als je je soortgenoten op afstand houdt. en gelukkig valt er in tijden van corona nog veel moois te zien - vooropgesteld dat je goed kijkt.
mijn fietstochtje van vanmiddag voerde onder meer over de maasdijk bij empel. het water in de uiterwaarden staat er niet meer zo hoog als kortgeleden, maar de laag gesnoeide wilgen staan hier nog met de voeten in het water.
voor foto's als deze zet ik mijn camera op zwart-wit (in de wetenschap dat ik later de kleur toch wel weer terug kan toveren als ik dat wil). zo kan ik goed beoordelen of er in zit wat ik er uit wil halen.
de grafische potentie van dit beeld zie je minder gemakkelijk als je het in kleur bekijkt. maar zie je dit in zwart-wit door de zoeker, weet je dat je er bijna een ge-etste voorstelling uit kunt halen. beetje contrast erbij, veel meer is er niet voor nodig. is dat bedrog? nee hoor. dit is wat je ziet als je je ogen een beetje dichtknijpt en door je wimpers kijkt. je ziet dan meteen - ook zonder camera - dat het beeld contrastrijker wordt.

geknotte wilgen met de voeten in het water in de maasuiterwaarden bij empel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *