op de tentoonstelling

nog even niet kijken, maar eerst luisteren naar de toespraken: publiek bij de opening van world press photo in den bosch

fotojournalist raymond rutting heeft vanavond in den bosch de world press photo tentoonstelling geopend in de willem 2 kunstruimte (in het pand huisde ooit de sigarenfabriek van goulmy & baar). prachtig fotowerk. ga er vooral kijken. alle bijzonderheden vindt u hier.
raymond rutting is meerdere malen voor zijn werk onderscheiden (fotojournalist van het jaar, zilveren camera). hij publiceerde in gerenommeerde nieuwsmedia over de gehele wereld. hij vertelde vanavond - gelardeerd met anekdotes - over zijn vaak bepaald niet altijd ongevaarlijke vak.
ik was er bij omdat ik met een van mijn foto's door de jury genomineerd ben voor de jaarlijkse fotografieprijs 'brabant in beeld'. ook de tentoonstelling van de inzendingen voor deze prijs werd vanavond geopend. beide exposities zijn tot en met 7 december in de willem 2 te zien.
een vakjury heeft voor 'brabant in beeld' werken van zeventien fotografen genomineerd. en een van die zeventien gaat 'brabant in beeld' winnen. wie dat wordt, beslissen bezoekers van de tentoonstelling en mensen die online kunnen stemmen.
stemmen voor 'brabant in beeld' kunnen hier worden uitgebracht. schroom niet en overweeg uw keuze te laten vallen op de tweede foto van de reeks, de tweede foto ook in de categorie 'algemeen nieuws', want dat is mijn foto, getiteld 'stof'. het is het stof van de extreme droogte in het midden van het jaar, opgeworpen door een loonwerker met een tractor langs de rotschotseweg in den dungen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *