holocaustherdenking

herdenken op school. geschiedenisdocent martijn pellis spreekt in het auditorium van het mollerlyceum leerlingen en gastdocenten toe.

herdenken op school. een auditorium vol leerlingen die later in groepjes lessen van gastdocenten volgen. gastlessen die te maken hebben met tweede wereldoorlog, holocaust, vluchtelingen, ontheemden...
vandaag stond het mollerlyceum in bergen op zoom in het teken van de holocaust memorial day, de herdenking van de slachtoffers van nazi-duitsland in de tweede wereldoorlog. ik was daar als gids/vrijwilliger van nationaal monument kamp vught tijdens drie lesuren gastleerkracht om verhalen over de vervolgingen in de tweede wereldoorlog te vertellen.
op de school in bergen op zoom werd vandaag ook een speciale tentoonstelling geopend: 'post uit de vergetelheid', die eerder ook bij het herinneringscentrum in vught te zien was. deze expositie toont in vitrines aan de hand van brieven en briefkaarten de verwikkelingen in het leven van drie mensen die in de oorlog in concentratiekampen hebben gezeten.
de tentoonstelling wordt in de school gehouden, maar iedereen is welkom om er een kijkje te nemen, aldus geschiedenisleraar martijn pellis, die op zijn school de holocaust memorial day had georganiseerd.
het is vandaag precies 72 jaar geleden dat in polen het concentratiekamp auschwitz werd bevrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *