gegarandeerd bomvrij

met spiegel en zaklamp controleert een lid van team explosieven verkenning van de politie oost-brabant of nationaal monument kamp vught bomvrij is

nationaal monument kamp vught, aan de lunettenlaan in vught, ingeklemd tussen een zwaarbewaakte gevangenis en strenge militaire complexen, is bomvrij. we kunnen dat met een gerust geweten zo zeggen na een tweedaagse training van het team explosieven verkenning van de politie oost-brabant.
bijna twintig verkenners en hun teamleiders hebben tijdens deze training op de twee locaties van het herinneringscentrum de jaarlijkse certificering voor explosievenveiligheid gehaald.
nationaal monument kamp vught is voor het team explosieven herkenning een goede locatie om de kennis over explosieven te toetsen, met verschillende grote en kleine ruimtes waar mogelijke explosieven verstopt hadden kunnen zijn. die waren er dus niet. dat wil zegen: ze zijn niet gevonden. maar gezien het feit dat al die mannen hun certificaat hebben gekregen, zal dat wel kloppen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *