voetjes van de klinkers

evelyne montens zingt terwijl de hele stoofstraat de tango danst
dansen op straat, maar niet bepaald in de zin van dancing in de street, die oude videoclip van mick jagger en david bowie. nee, een dj die oude 78-toeren tangoplaten draait, een zangeres en een bandoneonspeler, en tientallen mensen die een dansje wagen op de klinkers van de stoofstraat in den bosch - een dansje dat overigens niet altijd op tango lijkt.
het is op 5 mei een traditie geworden sinds de vorige uitbaatster van café voltaire, ria schouten, al weer jaren geleden het initiatief voor 'tango libre' nam. nu ria sinds kort met pensioen is, organiseert de nieuwe eigenaar van de zaak, simon van der kruijs, tango libre. dj rico loco zette zijn grijsgedraaide bakelieten
het is traditie geworden: de stoofstraat is een dansstraat op 5 mei

schijven op, er was een jazzy intermezzo en het duo de haan-montens (zangeres evelyne montens begeleid door bandoneonspeler jankoen de haan) bracht de tango live.

maar even iets heel anders: in de achtergrond van de eerste foto - ik zag het later pas - staat een man met 'fump truck' op zijn shirt: het hedendaagse equivalent van 'johnson molenaar'. (voor de kleintjes: dat was in de tijd dat je een bevriend staatshoofd niet mocht uitschelden voor oorlogsmisdadiger; we hebben het hier over het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw, over de vietnam-oorlog en over de amerikaanse president lyndon b. johnson). fuck trump. ik bedoel: dat vinden wij toch allemaal met ons gezonde verstand? kijk, als je de daad bij het woord zou voegen, dan... ja, maar dan is het een heel ander verhaal.

zie ook: tango op de keien en dag ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *