tegenpolen

raphaël thiers en morena di vico dansen 'escale' op de parade in den bosch
raphaël thiers en morena di vico dansen 'escale' op de parade in den bosch

lekker druk was het al op de eerste dag na de officiële opening van theaterfestival boulevard op de parade in den bosch. een feestterrein dat bestaat uit vele sub-feestterreintjes. overal is wat te doen. op deze vrijdagmiddag ook veel attracties waar kinderen iets aan kunnen beleven. misschien niet echt en kinderattractie - maar wel een uitje voor veel ouders met (kleine) kinderen - is de dansvoorstelling 'escale' van het franse duo raphaël thiers en morena di vico.

raphaël thiers en morena di vico zijn van het gezelschap dat zich 'compagnie antipodes' noemt, afkomstig uit het franse nice. antipodes betekent tegenvoeters of tegenpolen in het nederlands. maar ik denk dat hier vooral tegenpolen is bedoeld.

lastig hoor, dat vertalen als er meerder opties zijn. want wat te denken van de titel van de voorstelling? escale kan betekenen: aanlegplaats, ankerplaats, aanloophaven, landingsplaats, aanleggen, landen, tussenlanding. en welk van al die betekenissen de juiste is, valt zomaar niet uit de dansvoorstelling af te leiden. zelf maar lekker interpreteren dus.

er zat best wel wat spectaculairder gooi- en smijtwerk in deze twintig minuten durende pas-de-deux te zien dan de foto die ik heb uitgekozen van de enkele tientallen die ik heb gemaakt, maar dit was toch wat ik het liefst wilde laten zien: het enorme plezier dat de dansers uitstralen bij de uitvoering van hun ballet.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *