gevangen stukje scherpte

graszaad tegen de in het water weerkaatsende zon

tussen de snelweg a2 en de haldersebaan - je zou kunnen zeggen: tussen de halse barrier en het buurtschap halder - is de ooit rechtgetrokken essche stroom weer gaan meanderen. niet vanzelf hoor. het was de mensenhand die de natuur nor kortelings naar zijn hand zette. per slot van rekening: wat is natuur nog in dit land (vroeg vroeger dichter j.c. bloem zich al af).
aan die stroom waar nieuwe 'natuur' zich aan het ontwikkelen is, streek ik onlangs neer na een fietstocht door haast onherbergzaam gebied, dronk er een blikje bier en schoot dit plaatje: een heel klein stukje scherpte.

dat de gebruikte lens (een nikon/nikkor 50mm 1:1.4 d op de grootste opening) een difragma met zeven lamellen heeft, is in deze opname met een extreem klein scherptegebied goed te zien. al die zonnereflecties hebben een zevenhoekige vorm. ik vind dat een prachtige eigenschap van dit objectief. ik gebruik het via een adapterring op mijn fuji x-e1 camera. ik verlies dan de mogelijkheid van autofocus, maar daar krijg ik veel voor terug...
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *