het hangt – eindelijk thuis…

voorzitster hester wandel van de stichting miep van riessen overhandigt directeur siemco louwerse van het watersnoodmuseum het eerste exemplaar van het boekje 'de verdronkenen van miep van riessen'

het hangt.

na jaren van omzwervingen langs verschillende exposities is het magnum opus van de in 2015 overleden schagense kunstenares miep van riessen eindelijk thuis. dat thuis is het watersnoodmuseum in het zeeuwse ouwerkerk, op het eiland schouwen.

in ‘de verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de watersnoodramp geborduurd. het werk bestaat uit vijf panelen - samen 1,34 bij 2,36 meter. de kunstenares heeft er vijf jaar over gedaan (2003-2008) om steekje voor steekje alle slachtoffers een plaats op haar monument te geven.

het monumentale werk hangt sinds vanmiddag op een passende plek in caisson 2, het deel van het watersnoodmuseum waar de emoties centraal staan.

de verdronkenen zal tevens een plaats krijgen in het nederlands openluchtmuseum in arnhem - in digitale vorm - als onderdeel van de canon van nederland. ook maakt het deel uit van de kunstroute van de stichting renesse.

Eén gedachte over “het hangt – eindelijk thuis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *