de ijzersterke fuji x100

landschap dooibroek sint-michielsgestel

met een monochrome leica camera moet je alleen op stap gaan als je zeker weet dat je er geen spijt van krijgt dat je geen kleur kunt fotograferen. dat is een veel gehoord advies voor wie overweegt een camera te kopen die alleen zwart, wit en grijstinten in petto heeft. ik heb daar terdege over nagedacht vooraleer ik onlangs besloot mijzelf op een leica q2 monochrom te trakteren.
het probleem van spijt bij het ontbreken van kleur heb ik opgelost door mijn eerste fuji camera weer uit de kast te halen. het is de kleinste van de fuji's die ik bezit. hij past in m'n broekzak. ik neem 'm zo mee. maar hij is wel twaalf jaar oud. en dat is in de digitale wereld zoiets als een eeuw. maar oud of niet: wat is het nog steeds een geweldige camera! want... toch maar mooi dit landschapje vastgelegd.

fuji x100, velvia/vivid filmmode, 1/220 sec, f8.0, iso 200
#photography #fotografie #photo #foto #photographer #fotograaf #fuji_x100 #landschap #landscape

2 gedachten over “de ijzersterke fuji x100

  1. Je hebt volkomen gelijk Jan. Ik heb ook gedacht bij de Leica-clan te moeten horen. Heb dus in augustus 2022 een Q2 gekocht. Niet de monochroom versie om niet verstoken te zijn van kleur. Het is een fantastische camera met een superb objectief. Echter………..ik neem nog zeer regelmatig mijn fuji’s mee op strooptocht, en sta ook nog steeds versteld wat deze camera’s brengen. Ik ben inmiddels ook lid van verschillende Leica-groepen op facebook, evenals een aantal Fuji-groepen. Ik plaats de foto’s in beide groepen, ongeacht met welke camera ze gemaakt zijn. En onder ons Jan……………….ze zien het verschil niet. echt niet. (niet verklappen he….hahahaha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *