mengvoederorgel

een onbegrijpelijke constellatie van buizen en pijpen in de voormalige veevoederfabriek van de heus in den bosch

uitverkocht! geen plaats meer (gisteravond) bij de korte films van de 'bossche filmers' in de verkadefabriek. wist ik veel dat het storm zou lopen...
ik wilde vooral de documentaire van bruno bolsius (over het zelfgekozen levenseinde van fotograaf joep lennarts) en ellen van kempens korte film over jules schelvis en sobibor zien.
maar ik viste dus achter het net.
ach, ooit ga ik ze nog zien.
terug bij de fiets bedacht ik dat ik nog wel een rondje door het oude fabriekscomplex tussen de verkadefabriek en de kades langs de dieze kon maken. ook mooi.

het was al weer even geleden dat ik hier illegaal hekken over moest en andere kapriolen uithaalde, maar nu kon ik zomaar overal fietsen en tussen de gebouwen, stellages en silo's doorlopen. uit het oogpunt van urban exploration (kortweg urbex) is dit voor de fotograaf een mooi terrein vol industrieel erfgoed op een plek waar toch min of meer de industriële revolutie van brabants hoofdstad een aanvang heeft genomen. hier vind je onder meer (foto boven) iets dat op een gebombardeerd orgel lijkt: een samenstel van buizen en pijpen bovenop containers waarin ongetwijfeld ingrediënten van veevoer werden opgevangen.
de foto's zijn alle vier gemaakt op het terrein van de voormalige veevoederfabriek tussen de tramkade en de dieze in den bosch.

Eén gedachte over “mengvoederorgel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *