beurs

misschien wel mijn toppertje van vandaag
model op de beurs 'professional imaging', misschien wel mijn toppertje van vandaag

straatfotografie is fotograferen van mensen in hun toevallige situatie of habitat. aan die definitie valt vast wel wat af te dingen of aan toe te voegen, maar voor mij is dat wel zo'n beetje de kern.
niet iedereen is blij als ik mijn camera richt. en dat is nou precies een probleem dat je nooit zult hebben als je mensen fotografeert op een fotografiebeurs, zoals de beurs 'professional imaging' die ik vandaag met een bezoek heb vereerd.
standhouders zorgen voor modellen die je kunt fotograferen met de camera's (van hun merk) die ze op balies hebben uitgestald. allemaal topcamera's - waar ik dan weer niet zo veel mee heb. maar ik mag graag misbruik maken van de geboden faciliteiten.

ja, kom daar maar weer eens uit...
ja, kom daar maar weer eens uit...
eigenlijk staat dit model model voor de fotograaf van de stand, maar wel geweldig dat ze even wil meewerken als ik een plaatje wil schieten...
eigenlijk staat dit model model voor de fotograaf van de stand, maar wel geweldig dat ze even wil meewerken als ik een plaatje wil schieten...

wat me op zo'n beurs weer opvalt, is dat de professionele fotografie een mannenwereldje is. ja, er waren vrouwen, maar ik heb niet zo heel veel vrouwen gezien die ik ervan mocht verdenken professioneel fotograaf te zijn. ja, het aantal vrouwelijke beroepsfotografen groei al jaren sterk en is nog steeds groeiende, maar - legde een vrouwelijke collega me vanmiddag uit - vrouwen zijn misschien niet zo heel erg van de fotografiebeurzen. maar waarom dat dan zo is?
 
 
 

2 gedachten over “beurs

  1. Ha Jan,
    Prachtige serie foto’s! Ik zou het denk ik wel benauwd krijgen tussen zoveel mensen en camera’s 🙂
    Veel groeten, Yvonne.

    1. dank je, yvonne. ’t heeft inderdaad iets intimiderends, al die mannen met enorme fototassen en dito telelenzen. en het was er ook nogal vol. wie zijn die fotografen? nou, vooral amateurs die dit jaar voor ’t eerst op deze vakbeurs worden toegelaten. ik was er zelf natuurlijk ook niet echt als prof. maar wat wil je nou doen met zo’n camera met lange lens op een beurs? niet fotograferen dus, lijkt me. showing off.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *