lady of the flies

roodbonte koeien op een vergeelde wei in de tropenhitte

zo'n kop vol vliegen doet me altijd even denken aan dat prachtige boek van william golding, the lord of the flies, maar alleen in letterlijke zin: de beestenkop vol vliegen (een varken in goldings geval). want inhoudelijk hebben die door insecten belaagde koeienkoppen niets met dat boek van doen.
de situatie: een vrijwel geheel verdord weiland aan de kaatse hoeve in gemonde, enkele tientallen koeien, ruim 30 graden op de thermometer en vrijwel nergens schaduw. een tropische dag. maar hoe loom ook hun gang, nieuwsgierigheid wint het altijd bij koeien en zo komen ze - wel na enige aarzeling - voor me poseren.
goedemiddag dames.

5 gedachten over “lady of the flies

    1. de koeien wekten niet de indruk dat ze erg te lijden hadden, guido. er was inderdaad nauwelijks een schaduwplek voorhanden, maar er was water – en daar stonden ze nou ook weer niet echt voor in de rij. ik denk dat ze vooral last hadden van vliegen.

    2. Dag Guido, geen zorg! De koeien behoren tot de veestapel van mijn neef in Gemonde. Hij boert nog zoals zijn vader dat deed in de jaren vijftig. Het best verzorgde melkvee in de wijde omtrek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *