kunstenaarsuitvaart

begrafenis miep van riessenop een platte kar - hier over het spoor in schagen - wordt miep van riessen via een herdenkingsbijeenkomst in de stad naar haar laatste rustplaats gebracht.
20150620_1042_nhd_cropeen foto van marc moussault in het noordhollands dagblad (schager courant) van 20 juni 2015: de begrafenisstoet trekt over de gedempte gracht in het hartje van schagen.

als de dood dichtbij komt, loop ik niet zo hard om er over te bloggen. eerst even laten bezinken. zoals in dit geval: het overlijden van beeldend kunstenaar miep van riessen op 14 juni jongstleden en haar begrafenis op de 19de. zeventig jaar nog maar, maar geveld door kanker. en ze had nog minstens een half oeuvre te gaan. o ja, en de reden dat het dichtbij komt: zij was mijn schoonzus.
ik zou heel hoogdravende dingen over miep van riessen - afgestudeerd aan de academie voor kunst en vormgeving in den bosch - kunnen zeggen. ik doe dat liever niet. ik laat nu liever even het woord aan de schager courant van zaterdag 20 juni 2015:

Op een platte kar, voortgetrokken door edele viervoeters, is de Schager kunstenares Miep van Riessen gistermiddag naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats aan de Hoep gebracht. Ze had zelf aangegeven het zo te willen. Van Riessen overleed vorige week op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze genoot bekendheid als beeldend kunstenares. Ze zette haar scheppingen met acryl op linnen, waarna ze bepaalde delen "overborduurde" met een garentechniek. Een monnikenwerk, al zag Van Riessen dat zelf niet zo. Bekend is haar werk "De Verdronkenen" dat ze opdroeg aan de slachtoffers van de Zeeuwse waternoodsramp van februari 1953. Het nam vijf jaar in beslag om dit werk met de namen van alle omgekomen slachtoffers van de ramp te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *