voor & na

de kleuren- en de zwart-witbewerking van één foto vergelijken door een balkje heen en weer te schuiven - het is een algemeen gebruik in fotobewerkingsprogramma's. de techniek is er ook voor webpublicaties, ontdekte ik onlangs in een artikel op de website van het brabants dagblad, waar han van meegeren met deze javascriptmodule oude en huidige situaties in tilburg met elkaar vergelijkt. van meegeren levert daarmee een prachtige fotoserie van toen en nu af.
je kunt zulke fotocombinaties van voor en na een bewerking, of van oude en nieuwe situaties, maken via een online javascriptmodule. de link daarnaartoe is het logo van juxtaposejs in de rechter onderhoek van de foto. daar wordt ook - in het engels - uitgelegd hoe het werkt.
hier de foto die ik eerder publiceerde als koperen inkoppertje. ik denk dat hier op beeldenstormer.nl wel vaker zo'n dubbele foto in twee bewerkingen op zal duiken, al is het alleen al om af en toe eens te laten zien wat het verschil is tussen hoe de camera bijvoorbeeld raw-beelden aflevert en wat het resultaat is van een bepaalde bewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *