de kikker & de dame

een kikker steelt even - onbedoeld - de show als frédérique schoenmakers-de groot het verhaal vertelt van kasteel seldensate

midden in haar historische vertelling over kasteel seldensate pakt frédérique schoenmakers een rieten mand van de grond. het is een van de attributen die ze gebruikt in haar verhaal over landgoed seldensate op de restanten van het vroegere kasteel in middelrode. "o, een kikker", roept ze in het microfoontje van haar headset - en je weet meteen als toeschouwer dat hier het buitengebeuren heeft toegeslagen.
dit hoort niet bij de voorstelling. frédérique showt de mand aan het publiek en zet deze op de muur van de ruïne. de kleine kikker blijft gewoon in z'n hoekje. maar echt onderdeel van het verhaal word-ie niet. hij blijft lekker zitten terwijl frédérique van de geschiedenissen der elite uit vervlogen tijden verhaalt.
er zaten sprookjes tussen de vertelsels, maar in geen daarvan was een kikker de prins. hoewel... dat weten we niet zeker. de 'jonkvrouwe' heeft het amfibie niet gekust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *