schildgeklier

een skateboarder en een kerk met een schildje
een skateboarder en een kerk met een schildje

de sint-servatius is een fraaie kerk in het hartje van schijndel. en... het is een rijksmonument. het is een zogenoemde waterstaatskerk uit 1839. een kerk dus voor katholieken, gebouwd na de voor hen bevrijdende franse tijd.
rijksmonumenten worden altijd voorzien van blauw-witte schildjes. en die worden dan bij voorkeur naast de hoofdingang van een monument tegen een muur gespijkerd. alsof de kruisweg in omgekeerde volgorde hier al begint.
maar zo'n hoofdingang is vaak nogal beeldbepalend. kijk, dat er een jongen op een skateboard door mijn beeld schiet (mooi plaveisel voor skateboarders hier!), vind ik geen enkel probleem. maar waarom zou je een prachtig monument ontsieren met zo'n schildje. zo'n klierig klein schildje.
al vaker heb ik ertegen gefulmineerd, maar ik ben een roepende in de woestijn - wel vaker mijn lot, naar het schijnt ;-).
zo'n schildje moet laten zien - lees ik op wikipedia - dat het gebouw bescherming geniet als monument. welke idioot haalt het dan in z'n harsens om zo'n monument aan te tasten?
en dan is het ook nog eens een uitwas van overheidsbeleid...
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *