chaos

chaotisch graafwerk bij de aanleg van het máximakanaal
chaotisch graafwerk bij de aanleg van het máximakanaal

komende zondag is kunstenfestival artibosch in het hartje van brabants hoofdstad. zat ik net online even het programma en de speciale festivalkrant door te nemen, werd ik toch even verrast. weliswaar wist ik al dat de foto die ik had ingezonden tot de tentoonstelling tijdens artibosch was doorgedrongen, maar hij blijkt het nu ook te hebben geschopt tot een 'speciale vermelding' van de vakjury. niet echt in de prijzen, maar toch in de top-zes onder ruim honderd inzenders. ik ben er niet ontevreden mee.
voor mijn bijdrage heb ik het idee van chaos vrij letterlijk genomen: een chaotische opstelling van vier grote gravers, een vrachtwagen en twee bulldozers. Ze maken samen een vreemd ballet in een onbegrijpelijke choreografie. een waterballet, want hier wordt gegraven aan het máximakanaal, de omleiding van de zuid-willemsvaart rond den bosch.
onder de brug in de n279 bij den dungen, die nu 'nijvelaarbrug' heet, is een chaos aan graafwerktuigen orde aan het scheppen in... ja, waarin eigenlijk?
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *