rond jeroen is ’t te doen

ramptoerisme op de markt in den bosch
ramptoerisme op de markt in den bosch

ooit kende den bosch een evenement genaamd 'rond jeroen is 't te doen'. nou, eigenlijk is dat nu pas écht het geval. ik bedoel het in letterlijke zin, namelijk rond het bosch-standbeeld (rechts op de foto) van august falise op de markt. voor de rest is er natuurlijk dit jaar in den bosch ook veel rond de middeleeuwse schilder te doen, maar negentig procent daarvan is opgeklopte poeha.
wat er nu te doen is rond jeroen is vooral dat ingestorte pand naast zijn ouderlijk huis (overigens volgens de echte bosch-kenners niet zijn geboortehuis).

zegt het ene jochie tegen het andere: "was nu maar naar specsavers gegaan..."
zegt het ene jochie tegen het andere: "was nu maar naar specsavers gegaan..."

de bosch van falise staat er met zijn rug naartoe. men moet geweten hebben dat-ie dit niet zou hebben kunnen aanzien.
de enige echte grote attractie tot nu toe (ik heb het even niet over de tentoonstelling in het noordbrabants museum) zijn de twee onlangs ingestorte panden naast jehronimus' vroegere woonhuis op de hoek van markt en hinthamerstraat. er zijn elke dag weer vele honderden kijkers.
even voor het instorten van dit onroerend goed waren filmische projecties van bosch' werk op de gevels vertoond. daarmee is de ramp die de in de ingestorte panden gevestigde brillenwinkel trof natuurlijk voer voor de complottheoretici. en die zijn er volgens mij velen.
bij het bouwhek voor de ingestorte brillenwinkel van pearle trof ik vanmiddag onder anderen twee jochies die wel weten hoe het zit. zegt de een tegen het ander: "was nu maar naar specsavers gegaan..."
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *