in duplo

de wereld rechtop en op z'n kop op de markt in helmond

op een trede van de muziekkiosk op de markt in helmond zit een jongedame. ze is actief bezig met haar mobieltje, een latte macchiato in een bekertje is binnen handbereik. ik zie er een foto in, maar omdat ik die misschien op mijn website of op facebook of internet wil zetten, wil ik haar onherkenbaar in beeld zien te krijgen.
op het moment dat ik afdruk, kijkt ze om. ik leg haar uit wat ik eigenlijk had gewild, maar tegen herkenbaarheid op de foto maakt ze niet het geringste bezwaar. ik mag haar nog een paar keer portretteren, wat ik ook doe, ik geef haar mijn visitekaartje (kan ze me via e-mail benaderen en stuur ik haar een plaatje), ik groet haar vriendelijk en vervolg mijn weg.
na een paar stappen bedenk ik me. voordat ik haar had gefotografeerd, had ik een tijdje met mijn camera boven een plas in de muziekkiosk gestaan om het beeld en het spiegelbeeld van de markt en de gevels van de veestraat in een foto te vatten, maar dan wel met voorbij lopende mensen. maar ja. die kwamen dan weer niet. zou zij voor mij even langs die plas in de kiosk willen lopen...
het was geen probleem. en zo heb ik dan toch nog dit beeld kunnen vastleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *