fotomomentje

burgemeester roderick van de mortel, directeur jeroen van den eijnde van nationaal monument kamp vught en de auteurs van het boekje, liesbeth sidler en bert oomen (v.l.n.r.) worden op de foto gezet door verslaggeefster miranda van houtum van het brabants dagblad

er was nog even dat extra fotomomentje na het officiële gedeelte, een momentje dat verslaggeefster miranda van houtum van het brabants dagblad aangreep om de betrokkenen op de foto te zetten. ik houd altijd wel van die verdubbeling van het beeld - het heeft iets grappigs. maar ik was er natuurlijk eigenlijk om voor nationaal monument kamp vught foto's te maken van dat officiële deel: de overhandiging van het eerste exemplaar van het boekje 'kamp vught in tekeningen' aan de vughtse burgemeester roderick van de mortel.
het boekje is een initiatief van de auteurs liesbeth sidler (tekeningen) en bert oomen (tekst). beiden zijn vrijwilliger/rondleider bij het herinneringscentrum. de verkoop van hun boekje maakt onderdeel uit van een vrijwilligersactie om geld in te zamelen voor de educatieve invulling van de volgend jaar te bouwen uitbreiding van nationaal monument kamp vught.

burgemeester roderick van de mortel met het boekje 'kamp vught in tekeningen'

'kamp vught in tekeningen' heeft een oplage van duizend exemplaren. de druk is geheel gesponsord door canon in den bosch, dus de volledige opbrengst is voor de actie.
de tekeningen van liesbeth sidler zijn geïnspireerd door gebeurtenissen in het voormalige concentratiekamp. bert oomen maakte hierbij korte teksten die op een compacte manier een beeld geven van de geschiedenis van het kamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *