inzending

dat mogen de moeders vast niet horen...

op het einde van het jaar is het altijd weer een hele uitzoekerij: welke drie foto's zal ik inzenden voor de sony world photography awards? ik mag tot 5 januari insturen, maar ik wilde toch echt voor de kerst de knoop doorhakken.
de keuze voor de eerste foto, van de twee jongetjes in buggy's, stond al vrij snel vast toen ik had besloten alleen mee te doen in de categorie straatfotografie.

moeders met boodschappen vertellen elkaar hele verhalen - belangrijk, belangrijk - aan de rechtestraat in eindhoven. een paar turven lager denken die twee in hun buggy's er het hunne van. zij hebben hun eigen verhalen. kleine verhalen misschien, maar ook heel belangrijk, want hier worden guitenstreken voorbereid. alsof ze tegen elkaar zeggen: en nou gaan we lol maken...

een beeld van eenzaamheid in een drukke stad
ramptoerisme na het instorten van het pearle-pand in den bosch

de foto links is gemaakt in utrecht, tegenover het stadhuis. het is jachten en jagen in de stad, maar mij viel de jonge vrouw op, die langzaam loopt met de fiets in de hand, maar stil lijkt te staan tussen de mensen met haast: een beeld van eenzaamheid in een drukke stad. dat beeld is nog versterkt door met een lange sluitertijd met het onderwerp mee te bewegen.

de foto rechts is gemaakt korte tijd nadat in het centrum van den bosch de brillenwinkel van pearle was ingestort, op het hoekje naast het pand (de kleine winst) waar ruim vijfhonderd jaar geleden jheronimus bosch een tijdlang zijn atelier zou hebben gehad. nog geruime tijd is het ingestorte pand in het afgelopen jeroen boschjaar een toeristische trekker van jewelste geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *