de silo’s van de heus

naar boven kijken tussen de silo's van de vroegere mengvoederfabriek van de heus
naar boven kijken tussen de silo's van de vroegere mengvoederfabriek van de heus

dit mocht dus eigenlijk niet: een toevallig openstaand hek door, over een gesloten hek klimmen, doen alsof je neus bloedt...
maar je wilt je kans grijpen.
hier, tussen de dieze en de binnenstad, ligt een prachtig stuk bossche industriële revolutie (en historie, want negentiende-eeuws). met onder meer een verlaten oude mengvoederfabriek.

de wijk heet 't zand. zo ook het naastgelegen industrieterrein. de oude sigarenfabriek willem 2 is al jaren een podium voor kunstenaars en popmuziek. de verkadefabriek is een cultureel vermaakcentrum geworden. een oude smederij en gieterij is nu een hal voor skaters. om de hoek heeft het nog alle uiterlijk vertoon van het krakersdomein uit de tijd van na de taxicentrale die er zat.
en middenin zit... de verlaten mengvoederfabriek die ooit koudijs heette en onder de naam de heus de deuren sloot. ook hier lijken wonen en cultuur de toekomstige ontwikkelingen te gaan bepalen.
maar nu het erbij ligt zoals het erbij ligt, is het gefundenes fressen voor fotografen die zich aan 'urban exploration' (in het jargon kortweg 'urbex') bezondigen. ik doe dat soms. ik deed het vandaag. midden tussen de silo's, omhoog kijkend. ja, van dit soort beelden word ik wel blij...
 
 
 

5 gedachten over “de silo’s van de heus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *