dit mocht dus eigenlijk niet: een toevallig openstaand hek door, over een gesloten hek klimmen, doen alsof je neus bloedt...
maar je wilt je kans grijpen.
hier, tussen de dieze en de binnenstad, ligt een prachtig stuk bossche industriële revolutie (en historie, want negentiende-eeuws). met onder meer een verlaten oude mengvoederfabriek.
de wijk heet 't zand. zo ook het naastgelegen industrieterrein. de oude sigarenfabriek willem 2 is al jaren een podium voor kunstenaars en popmuziek. de verkadefabriek is een cultureel vermaakcentrum geworden. een oude smederij en gieterij is nu een hal voor skaters. om de hoek heeft het nog alle uiterlijk vertoon van het krakersdomein uit de tijd van na de taxicentrale die er zat.
en middenin zit... de verlaten mengvoederfabriek die ooit koudijs heette en onder de naam de heus de deuren sloot. ook hier lijken wonen en cultuur de toekomstige ontwikkelingen te gaan bepalen.
maar nu het erbij ligt zoals het erbij ligt, is het gefundenes fressen voor fotografen die zich aan 'urban exploration' (in het jargon kortweg 'urbex') bezondigen. ik doe dat soms. ik deed het vandaag. midden tussen de silo's, omhoog kijkend. ja, van dit soort beelden word ik wel blij...
delen via...
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
19e eeuws mengvoeder???? pastoor Roes zou er blij mee geweest zijn 🙂
groetjes Peter van de Westerlo (Twinkeltje Deurne)
wel goed lezen, peter.
het industrieterrein is eind-negentiende-eeuws, maar er staat in mijn stukje niet dat ook de mengvoederfabriek uit die tijd stamt.
op het terrein staat een verlaten oude mengvoederfabriek. maar niet uit de 19e eeuw. jammer voor de heer roes zaliger nagedachtenis…
de geschiedenis van de fabriek kun je lezen op: https://www.de-heus.nl/over-ons/geschiedenis
🙂
Oeps, zie da’k zelf m’n eigen naam niet goed gespeld heb.
😉