overstekend pils

op de parade in den bosch steekt een serveerster de weg over naar het (tijdelijke) terras op het plein

waarom sluiten ze in godsnaam de straat niet af voor al het rijverkeer? ik vraag het me af als ik zie hoe obers en serveersters de straat tussen de cafés en het plein moeten oversteken. borden langs de kant waarschuwen het verkeer, maar waarschuwen... het helpt niet. waarschuwingen zijn er om in de wind geslagen te worden. jaja, ik weet het, dit klinkt allemaal erg belerend, maar in kan niet anders dan in de stad een hoge mate van hufterig gedrag constateren.
in de stad... we hebben het over den bosch. nog niet zo lang geleden leek het (met name doordeweeks) een spookstad. maar als je er nu om je heen kijkt, lijkt de hoofdstad van brabant zich als eerste stad geheel coronavirusvrij te hebben verklaard. en dat dat dan meteen ook wordt gevierd - en niet zo zuinig ook. de terrassen op de parade en - aan de andere kant van de kerk - aan de voet van de sint-jan zijn netjes anderhalvemetercoronaproof ingericht, maar geen plek is op deze prachtige zaterdagmiddag onbezet.
even terzijde: die terrassen op het plein en in de tuin van de sint-jan aan de hinthamerstraat zijn op zich een heel vrolijke aanwinst voor de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *