narcissus

bergeend op het wad voor ameland

de bergeend gaat luidruchtig langs het wad
bij een poeltje stilstaand water
vindt hij zijn evenbeeld
en houdt meteen zijn snater

hij kijkt zich aan en weet:
dit is de ware liefde dus
dat ik u kus, narcissus...

omhoog

een dak in nes

het dorpje nes op ameland is dezer dagen - stralende zon, blauwe lucht - vergeven van de kuierende toeristen. dat is niet altijd een verheffende vertoning. omhoog kijken dan maar. en dan zie je soms de mooiste dingen...

drijfdichters

loren brouwers, kaat van eijndhoven, martje wijers en jee kast (van links naar rechts) in de fluisterboot op de Dommel bij kasteel nieuw herlaer

vandaag was de aftrap van een nieuwe vaartocht op de dommel: 'de dommel van peer tot den bosch' - maar daarvan in feite slechts een stukje, van de buurtschap halder naar (ongeveer) kasteel maurick en weer terug. maar dan wel met prachige poëzie met de hele dommel als onderwerp, tot peer aan toe.
de vaartocht met gedichten over de dommel en het water is een initiatief van dichtslamrap boxtel, met als drijvende kracht mijn oud-collega marcel linssen, die tevens de grote initiator is van de jaarlijkse 'dichtslamrap' in café 'le temps perdu'.
dit is echt spelevaren, met dichters die - virtueel, want hun verzen worden vanaf cd ten gehore gebracht - meedrijven in fluisterboten, die hun klanken laten deinen op kabbelend boegwater en bruisend kielzog. en dan hebben we het nog niet eens gehad over het uitzicht vanaf de rivier; uitzicht op nieuw en oud herlaer, kasteel maurick, huis muyserick, 't vaantje en het dommelhuis waar volgens geruchten indertijd máxima zorreguieta zou hebben gewoond in de tijd dat de nonnen van vught haar het nederlands bijbrachten. dit laatste is een apocrief verhaal, maar voor kaat van eijdhoven een té mooi gegeven om het niet tot een fraaie ballade (begeleid op ukelele) te verwerken.

jazz

een meisje op de schouders van haar vader voor het jazz-podium in de kerkstraat

't is weer jazz in duketown in den bosch. altijd een aardig evenement om straatfotografie te bedrijven. ik ben maar eventjes geweest, voor een kleine oogst.

van de straat: eindhoven

plaatjes schieten op de rechtestraat in eindhoven

tussen twee afspraken in had ik gisteren een paar uur de tijd om door de binnenstad van eindhoven te slenteren. ik weet nooit zo goed wat ik aan moet met mensen die alleen maar kunnen afgeven op de vermeende lelijkheid van het stadscentrum zonder oog te hebben voor wat er aan moois te zien is - er valt ook best wel wat te bejubelen. ik heb me in elk geval weer eens lekker kunnen uitleven in een paar uurtjes straatfotografie.
aanvulling:
ik heb dit blogje koud gepubliceerd, of ik krijg de dagelijkse nieuwsbrief van het eindhovens dagblad binnen: europese commissie: eindhoven hipper dan amsterdam.

isn’t she lovely…

een bellenblazende huisjesslak op een oud raamkozijn
zouden ze net zo lekker zijn als wijngaardslakken, vraag ik me weleens af. een niet zo diervriendelijke gedachte, ik weet het. maar een echt appetijtelijke aanblik biedt de huisjesslak op het oude raamkozijn van de schuur nu niet bepaald. dus is de gedachte aan consumptie snel over.

in fotografisch opzicht zijn het toch steeds weer fascinerende schepseltjes. isn't she lovely, dacht ik toen ik afdrukte. maar is het wel een she? kun je dat ergens aan zien? geen idee.

Lees meer

voetjes van de klinkers

evelyne montens zingt terwijl de hele stoofstraat de tango danst
dansen op straat, maar niet bepaald in de zin van dancing in de street, die oude videoclip van mick jagger en david bowie. nee, een dj die oude 78-toeren tangoplaten draait, een zangeres en een bandoneonspeler, en tientallen mensen die een dansje wagen op de klinkers van de stoofstraat in den bosch - een dansje dat overigens niet altijd op tango lijkt.

Lees meer