bizarre dodenherdenking

 

 

 

tv-opname voor de 4-mei-herdenking: stef bos zingt 'daarom zijn wij vrij’ in het museumcafé van nationaal monument kamp vught

4 mei, dodenherdenking... maar het wordt een bizarre dodenherdenking in deze coronatijd. een niet-samenkomen-maar-anderhalvemeter-afstand-dodenherdenking. en voor nationaal monument kamp vught - ik geef er normaal gesproken rondleidingen en workshops, maar nu even niet - betekent het 'ingeblikt' herdenken.
ingeblikt in de zin van vooraf opgenomen en vervolgens meerdere keren uitgezonden. voor het eerst tijdens de dodenherdenking op het monument aan de lunetten in vught een leeg terrein. kijk daar over uit en denk die zevenhonderd mensen op klapstoeltjes er even bij - want die zitten er nu niet. en toch waren die honderden mensen zó welkom geweest...
het wordt dit jaar een herdenking voor de beeldbuis, uitgezonden door omroep brabant.
vandaag waren bij nationaal monument kamp vught de tv-opnamen van een deel van het programma: verslaggever theo verbruggen die presenteert, directeur jeroen van den eijnde die de tv-kijkers welkom heet, de 16-jarige lieve metzlar, een van de winnaars van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor jongeren, die haar gedicht ‘durf te durven’ voordraagt, minister ferd grapperhaus (justitie en veiligheid) die een korte toespraak houdt en zanger stef bos die zijn speciaal voor nationaal monument vught gecomponeerde lied 'daarom zijn wij vrij’ zingt.
de eigenlijke herdenkingsceremonie is op 4 mei en wordt die dag opgenomen en uitgezonden door omroep brabant; op tv om 13.35 uur, 15.30 uur, 16.55 uur en 22.55 uur en online via omroepbrabant.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *