in (bijna) het allerholst van de nacht

gevangenen sjokken naar een onzekere toekomst, is het beeld dat de beeldjutters ons voorschotelen bij crossing time

het was bijna in het allerholst van de nacht (deels geleend van leonhard huizinga). het goot. pijpestelen. en ik zou voor nationaal monument kamp vught foto's maken bij de repetities van 'crossing time', een audiovisueel kunstwerk dat bezoekers van het herinneringscentrum in de avonduren kunnen bewonderen in combinatie met hun museumbezoek en een rondleiding. ik kwam, ik zag weinig meer dan duisternis en ik probeerde toch iets te winnen uit een ongemakkelijke situatie.
als gids/rondleider bij nationaal monument kamp vught vertel ik elke keer weer het verhaal van het ss-concentratiekamp tijdens de tweede wereldoorlog, maar het in donkere avonduren zien van projecties van 'slachtoffers' op bomen en gebouwen, samen met geluidsfragmenten, zorgt toch wel weer voor een extra dimensie. het is echt wel de moeite waard om het mee te beleven.
dat kan.
van 6 tot en met 28 maart (op woensdag t/m zondag m.u.v. 8 en 29 maart) kunnen bezoekers in tijdslots van 30 minuten, tussen 19.30 en 22.00 uur, meelopen om concentratiekamp vught ook audiovisueel te ervaren. het kunstproject is gemaakt door beeldjutters.

Eén gedachte over “in (bijna) het allerholst van de nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *