lijntje uitgooien

een visser op  de pier bij westkapelle
een visser op de pier bij westkapelle

iets ten zuiden van westkapelle, bij de basis van reddingmaatschappij knrm, loopt een pier de noordzee in - of is het hier nog de westerschelde?.
mooie plek. zelfs bij het vlakste grijs is het op een dag als vandaag (zaterdag 19 maart 2016) bij wijze van spreken prijsschieten - hoewel dat misschien ook weer wat overdreven is.
op de pier staat een visser (of hengelaar? wat is het juiste woord?) die een lijntje uitgooit. daar zit en plaatje in. maar ik besluit eerst naar de man toe te lopen en een praatje te maken.

"zo'n pier een eind de zee in, dat scheelt meters aan lijn", gooi ik over het geraas van de branding heen.
maar de man reageert niet.
"al wat gevangen?" vraag ik.
de visser draait zich om en zegt in het duits dat hij me niet begrijpt.
de vraag of hij al wat gevangen heeft, kan ik nog wel vertalen, hoewel dat vrij zinloos blijkt omdat de hengelaar net voor de eerste keer zegt te hebben uitgegooid. niks gevangen dus. over de lengte van het lijntje en de vooruitgeschoven positie op de pier, doe ik er verder het zwijgen toe. maak daar maar eens iets in onberispelijk duits van...
het houdt me er ook van af zure opmerkingen over de zinloosheid van sportvisserij te maken. sportvisserij... het woord alleen al. alsof het vissen met als doel de vangst van gepeste beesten terug te gooien iets met sport te maken heeft. vissen met als doel de vangst te consumeren, daar heb ik minder problemen mee. maar dieren een haak door de lip slaan voor de lol heeft toch eigenlijk wel iets misdadigs...
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *