muziek voor ‘het kamp’

het koor 'merels & kerels' geeft een concert in sociaal-cultureel centrum de biechten in hintham, waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor nationaal monument kamp vught

vanmiddag zong het koor 'merels & kerels' in het rosmalense sociaal-cultureel centrum de biechten geld bij elkaar voor de uitbreiding van nationaal monument kamp vught. gisteravond gaf in de vughtse martinihal het orkest van de koninklijke luchtmacht een groots benefietconcert voor het herinneringscentrum van 'kamp vught'. enkele duizenden euro's leveren deze twee activiteiten op om de financiële gaten die er nog zijn te helpen dichten.
deze concerten zijn slechts twee van de activiteiten die de vrijwilligers van nationaal monument kamp vught hebben opgezet om aan de uitbreiding van het herinneringscentrum een bijdrage te kunnen leveren. er gebeurt meer.
de volgende activiteit is opnieuw een concert. aanstaande zondag (31 maart) is er een benefietconcert voor monument kamp vught van de vughtse zang vereniging cantare. hier gaat het vooral om liedjes die in de jaren veertig populair waren, maar waarvoor vrouwen die gevangen zaten in kamp vught zo hun eigen (niet bepaald duitsers-vriendelijke) teksten hadden bedacht en geschreven.

concert kapel koninklijke luchtmacht, martinihal, vught, t.b.v. uitbreiding nationaal monument kamp vught
affiche van de vughtse zang vereniging cantare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *