herfstpanorama

het sterrenbos, gezien vanaf (bijna) de a2 in zuidoostelijke richting
het sterrenbos, gezien vanaf (bijna) de a2 in zuidoostelijke richting

gisteren stonden de bomen nog volop in blad - zij het dat het loof in herfstkleuren was. overal langs de weg die sterrenbos heet (en verderop dooibroek) laten de bomen nog kleuren zien die variëren van dieprood en koper tot geel en een deprimerend soort groen.

ik ben er vandaag niet meer wezen kijken, maar ik vrees dat de stormen van heden als één grote bladblazer hebben gefungeerd.

bladblazers zijn normaalgesproken het gereedschap van sneue figuren, maar de natuur kan er ook wat van...

bij het maken van deze foto stond ik hier, met de brug van de snelweg a2 over de rivier de dommel in de rug. links op de panoramafoto een paddenpoel, rechts de dommel. daarachter ligt rechts weer de a2, maar het stukje dat ik daarvan op dit panorama had meegenomen, heb ik er maar weer afgesneden. autolampen en verkeersborden: ze passen niet bij de schoonheid van dit landschap.

even voor de zorgvuldigheid: niet alle eer is hier aan de kleuren van de herfst (van bruinen tot koperen gloed). zie hier ook de rijke schakering in groenen.

hier verder naar links woonde en werkte tot zijn dood in 2004 de kunstenaar leon adriaans. in zijn werk komt dit landschap steeds weer terug...
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *