spelen voor ruggen

amy butler and david toole doen hun best om het publiek te vermaken - maar dat staat met de rug naar de act toe...
amy butler and david toole doen hun best om het publiek te vermaken - maar dat staat met de rug naar de act toe...

amy butler en david toole voeren kleine acts op voordat ze zelf aan de beurt zijn om hun voorstelling te geven op het festivalterrein van de boulevard. ze benutten de stukjes open ruimte op de parade in den bosch, temidden van het sterk opgekomen zaterdagmiddagpubliek. maar niemand heeft het in de gaten. het publiek is vooral geïnteresseerd in iets anders dat op het plein aan de gang is en kijkt de andere kant op. het duo 'bill & bobby' speelt voor de ruggen van het publiek.

(klik vanaf de voorpagina - of hieronder - door op 'read more' voor de rest van het verhaal en een link naar mijn zwart-wit fotoreportage van de eerste twee dagen boulevard.)

het wordt tijdens de echte voorstelling uiteindelijk een act met een badkuip en een dans van een man zonder benen met een donkerharige ginger rogers. heel vermakelijk. misschien in het begin wat ongemakkelijk, lachen om een act die deels op een lichamelijk gebrek steunt, maar hier wordt de handicap gesublimeerd. dat vind ik mooi in een tijd dat iedereen in de zachte sector handicaps zo veel mogelijk probeert te verbergen achter eufemismen ('mensen met een beperking'). maar dit terzijde. 'bill and bobby' is trouwens een act van de engelse 'stopgap dance company', die voorstellingen maakt waarin dansers met een lichamelijke handicap een grote rol spelen.

butler en toole zetten een mooi stukje na-oorlogs hollywood op de planken, op muziek uit die tijd, met een bijsmaak van ginger rogers en fred astaire.

ik ben blij dat ik er niet met mijn rug naartoe heb gestaan.

 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *