’t lijkt wel oorlog…

filmopnamen bij nationaal monument kamp vught
filmopnamen bij nationaal monument kamp vught

wie vandaag per fiets of te voet langs nationaal monument kamp vught kwam, moet gedacht hebben: het lijkt wel oorlog. vanaf het fietspad langs het voormalige ss-concentratiekamp kon je een dag lang de opnamen volgen van een scène in de verfilming van jessica durlachers thriller 'de held'.
ss-bewakers met geweren en honden, joodse gevangenen met davidssterren op kleding van driekwart eeuw geleden. en het herinneringscentrum aan de lunettenlaan in vught als decor in die film. ik heb me laten vertellen dat wat hier vandaag is opgenomen, in het boek speelt in kamp westerbork, waardoor monument kamp vught niet alleen decor is, maar zelf ook een rol speelt (die van een ander concentratiekamp).
ik ben slecht thuis in de film en heb van de cast en de figuranten niemand herkend. schrijfster jessica durlacher, ja, die heb ik gezien, maar voor de rest... geen idee. ik weet dat monic hendrickx de hoofdrol speelt, maar die heb ik niet (of over het hoofd) gezien. de andere namen van acteurs die ik vind als ik zoek op internet, zeggen me niets. film en theater zijn bij mij een blinde vlek. misschien moet ik die tekortkoming maar eens goedmaken door naar deze film (midden volgend jaar zou-ie klaar moeten zijn) te gaan. hoewel... ik kan heel slecht tegen bioscopen.
 
 
 

2 gedachten over “’t lijkt wel oorlog…

  1. Hé Jan,
    Wat een goed idee om de gebouwen zwart-wit te doen! Maakt het beeld extra beklemmend.
    Knap dat je zoiets bedenkt!
    Veel groeten, Yvonne van der Heijden.

  2. mijn vader heeft een jaar in vught gezeten hij wilde er nooit over praten, jammer, het enige wat hij ooit gezegd heeft dat het kindertransport verschrikkelijk was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *