stemmentrekkers

ad cornel verzamelt op het bossche kerkpleintje stemmen voor de museumprijs
ad cornel verzamelt op het bossche kerkpleintje stemmen voor de museumprijs

de laatste loodjes. dinsdag (26 april) is de laatste dag van dat gestemd kan worden voor de nationale museumprijs. vandaag gingen vrijwilligers van nationaal monument kamp vught op pad om stemmen te werven. stemmen kan hier. het vughtse herinneringscentrum is één van de drie genomineerden voor de prijs.

herman tolboom werft stemmen bij leden van het bossche smartlappenkoor 'tis nie te geleuve'
herman tolboom werft stemmen bij leden van het bossche smartlappenkoor 'tis nie te geleuve'

vrijwilligers van nationaal monument kamp vught zijn sinds het herinneringscentrum op het voormalige ss-concentratiekamp is genomineerd voor de jaarlijkse museumprijs, druk in de weer om stemmen voor 'hun' museum te vergaren. vandaag was een van de laatste acties, want komende dinsdag (26 april) is de laatste dag dat gestemd kan worden op een van de drie genomineerde musea.

op het kerkpleintje in de bossche binnenstad waren twee van de vrijwilligers van nationaal monument kamp vught, ad cornel en herman tolboom, enkele uren druk in de weer om onder het winkelende publiek stemmen voor het vughtse herinneringscentrum te vergaren.
het is allemaal had nodig, want de geluiden die je af en toe hoort vanuit de organiserende bankgiroloterij duiden op een nek-aan-nekrace tussen de drie genomineerde instellingen.

al was het alleen maar omdat ik zelf vrijwilliger ben bij nationaal monument kamp vught (ik geef er rondleidingen en workshops voor zowel volwassenen als schoolklassen) zou ik willen oproepen om juist déze instelling te steunen.

maar daar komt bij het vughtse herinneringscentrum de 100.000 euro die de winnaar krijgt, hard kan gebruiken om volgend jaar een nieuwe permanente tentoonstelling in te richten. de oude is bijna vijftien jaar oud, dus het is tijdvoor iets nieuws, iets dat opnieuw een jaar of vijftien mee kan.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *