over jan van de ven & beeldenstormer.nl

beeldenstormer.nl is een website van jan van de ven

en jan van de ven zegt over zichzelf:

na bijna een leven van schrijvende en redigerende journalistiek bij – voornamelijk – regionale dagbladen, heb ik mijzelf ontwikkeld tot (freelance) fotograaf - met het geschreven woord op het tweede plan. mijn eerste foto's schoot ik in de jaren zestig van de vorige eeuw, maar de hobby is na verloop van tijd in het slop geraakt. toen de eerste goede digitale camera's op de markt verschenen, heb ik de draad weer opgepakt en heb ik van fotografie en beeldbewerking mijn beroep gemaakt.

het terrein waarop ik mij beweeg is dat van de fotojournalistiek, de documentaire fotografie en de vrije/kunstzinnige fotografie. daarbinnen is mijn belangstelling breed: van landschap tot architectuur en van het menselijke portret tot muziek en theater - met een voorliefde voor straatfotografie. maar altijd alles bekeken vanuit een ander – noem het artistiek – standpunt.

inmiddels ben ik een pensioengenieter. dat betekent dat ik erg selectief geworden ben in het aanvaarden van opdrachten, want ik hoef niet meer per se. maar wat ik nog doe, doe ik met veel plezier en tomeloze inzet. waarmee gezegd wil zijn dat ik potentiële opdrachtgevers geenszins wil ontmoedigen ;-).

sinds november 2009 ben ik als vrijwilliger verbonden aan nationaal monument kamp vught. mijn voornaamste werkzaamheden zijn het rondleiden van groepen – vooral scholieren – en het geven en mede-ontwikkelen van workshops in het herinneringscentrum en de in 2013 gerestaureerde barak 1b aan de lunettenlaan in vught .
mijn oude vak verloochen ik ook hier niet. ik fotografeer veel in opdracht van nationaal monument kamp vught en schrijf en redigeer voor deze instelling zo nu en dan nog wel een stukje. maar ook dat alles is vrijwilligerswerk.

o ja, ik houd niet van kapitalen. geen kwestie van luiheid; wel van esthetiek.
als het goed is zijn alle hoofdletters uit deze website verbannen. in wordpress is slechts één regeltje code (maar dan wel op de juiste plek) voldoende om alle kapitalen in één keer te onthoofden. dat gebeurt dus ook in de lezersreacties.