waar is floris als je ‘m nodig hebt?

riddergevechten bij kasteel heeswijk

terug in de middeleeuwen. dat zie je wel aan de foto. zulke foto's maakten ze toen - of niet soms? het gaat er stevig aan toe. moet hier niet ingegrepen worden? waar is ridder floris van rozemond als je 'm nodig hebt? maar ontwaar ik daar een anachronisme?
zijn hier ridders uit verschillende tijden (andere uitdossingen) op het strijdtoneel verschenen? en past dat hek op de voorgrond wel in het beeld? en wat te denken van die mensen met video- en geluidsapparatuur die ik met enige moeite buiten beeld heb weten te houden?
ik heb mijn leven niet in de waagschaal willen stellen door de heren met vragen te belagen, maar het gaat vrijwel zeker om de promotie van een van de activiteiten voor de jeugd, komende maand, waar kinderen kunnen leren vechten als een echte middeleeuwse ridder.
de acteurs troffen het niet in hun helmen en maliënkolders op het heetst van een van de warmste dagen van het jaar.

ps
rutger hauwer, de vertolker van floris van rozemond in de zwart-wit televisieserie 'floris' (1969), is vrijdag (19 juli) na een kort ziekbed overleden. bij het schrijven van dit stukje, was dat nog niet algemeen bekend. hauwers overlijden is pas na de uitvaart (woensdag 24 juli, in besloten kring) bekend gemaakt.

Eén gedachte over “waar is floris als je ‘m nodig hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *