louis van dijk †

1961, louis van dijk wordt ingehaald in vakantieoord dennendal in nunspeet na het winnen van het jazzconcours in loosdrecht

vandaag is jazzpianist louis van dijk overleden. ik moet voorop stellen dat ik wel iets met jazz heb, maar niet echt heel veel. ik ben dus ook helemaal geen kenner. maar louis van dijk...
ik was elf en hij liep tegen de twintig toen hij in loosdrecht het jazzconcours won. de vakantievierders op dennendal in nunspeet, het vakantieoord waar hij schnabbelde door muziek te maken in de recreatiezaal, haalden hem op van het station. hij werd hij met hoge hoed - waarschijnlijk nogal ongemakkelijk - voortgereden in een kruiwagen. vakantiegangers voorop met een spandoek met de tekst 'it don't mean a thing when you aint got that swing'.
de beelden uit die tijd staan me nog wel voor de geest. maar misschien komt dat weer vooral doordat ik ze ook nog zomaar uit mijn oude fotoalbum kan halen.
ik heb de twee plaatjes - die ik waarschijnlijk toentertijd zelf heb geschoten met een kleine russische camera die ik van mijn vader had gekregen - met de iphone even vanuit het oude album gekiekt.
1961... een datum heb ik niet. zomervakantie - want alleen in de zomervakantie gingen we in die jaren naar dennendal.
die foto's zien er natuurlijk niet uit, maar het is wel heel erg vintage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *