bedevaartsmoord

eigenaresse melissa van hinthum van snackbar 't pleintje verlaat de cabine van de sloperskraan na het frietenkot zelf de eerste klap te hebben uitgedeeld.

"ja, als het dan toch moet, dan doe ik het liever ook maar zelf." het gaat melissa van hintum aan de ene kant wel aan het hart dat haar snackbar 't pleintje plaats maakt voor een nieuw te bouwen frituurzaak, maar het moest er toch gewoon van komen. en daarom haar keuze om dan ook maar zelf de sloperskraan te besturen voor de eerste klappen op het bekendste frietenkot van nederland. enkele tientallen belangstellenden wilden het wel meemaken. ze waren druk in de weer met camera's en iphones. het is allemaal vastgelegd.

de uit containers bestaande snackbar op - ongeveer - de grens van den dungen en maaskantje was het middelpunt van de cultus rond de new kids. in een televisieserie en twee bioscoopfilms van steffen haars en flip van der kuil deden Richard Batsbak, Rikkert Biemans, Gerrie van Boven, Barrie Butsers en Robbie Schuurmans zich in de snackbar tegoed aan knoeperts, broodjes bakpao (met plastic verpakking en al de frituur in), kipknotsen of josbrinkies (grote frikadellen met satésaus). op het pleintje bij de snackbar gingen in ruime mate de halve-literblikken schultenbräu (aldi-pils) rond.

het leidde ertoe dat 't pleintje een bedevaartsoord werd. vooral voor duitsers, want bij onze oosterburen waren de new kids bijzonder populair. nog jaren na de laatste film, tot voor kort nog, kwamen vrijwel dagelijks van die bedevaartgangers langs.

maar vandaag liep het allemaal ten einde.
bedevaartsoord, bedevaartsmoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *