wij fotograferen…

de fotografiebeurs is een gemaskerd bal, soms letterlijk, soms zijn het alleen gezichten die schuil gaan achter lenzen...

leuke fotografenbeurs, professional imaging in nijkerk. een jaarlijks inzicht in de ontwikkelingen van - vooral de technische kant van - het vakgebied. van alles wat je er ziet, word je enorm hebberig. zo loop ik met mijn 'poor-mans-leica' (fuji x100t) watertandend langs de stand van de echte leica, waar het barst van de watertanders - die waarschijnlijk ook allemaal niet die minimaal twaalf tot dertien mille op zak hebben om hun favoriete speeltje te bemachtigen.

bij een van de stands staat een jongedame gekleed in een pakje dat van superman of batman had kunnen zijn tegen de achtergond van manhattan. mooi hoor - zeg ik verder niks van. maar waarom zou je nou alleen maar zo'n model - hoe mooi ook - willen kieken?
ik heb zestien foto's geselecteerd van mijn bezoek aan de beurs. en mijn uitgangspunt was (ja, met dat idee ben ik binnen gestapt) om vooral fotograferende fotografen vast te leggen. de foto van de man die de vrouw met het batman-masker kiekt terwijl ik achter hem sta en ik de vrouw tussen zijn hand en zijn schouder fotografeer. en er is de vrouw die mij kiekt, de macho in de raceauto (er zijn wel veel mannendingen op de beurs), en daar zijn de modellen waar fotografen steeds weer op af duiken. en ook het meisje dat wordt opgemaakt door de visagiste.
maar voor mij zijn de mooiste momenten die van de fotografen die de modellen vast willen leggen.
en verder zijn er de mannen (ja, vooral mannen) die verlekkerd nieuwe camera's koesteren die - mogelijk tot hun grote spijt - aan kabels vastliggen. en het is ook altijd leuk om achter fotografen te gaan staan en hun onderwerp vast te leggen samen met wat ze ervan zien op het beeldschermpje van hun camera.
mijn leukste foto met een straatfotografgiekarakter? de dame met de iphone op de selfiestick die zich al filmend met een noodgang een weg door de expositiehallen baande. die wilde ik kieken en ik heb haar gevolgd tot de kans zich voordeed. en ze had er zowaar plezier in dat ik voor het maken van de foto voor haar op de knieën ging...
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *