instagramgram

een bezoeker van het van abbemuseum doet het zelfde als ik: iets moois fotograferen. voor mij is dat vooral het licht.
een bezoeker van het van abbemuseum doet het zelfde als ik: iets moois fotograferen. voor mij is dat vooral het licht.

hebt u deze foto al eerder langs zien komen? dat kan. hij staat - in een andere uitsnede - op mijn instagram-account. en via instagram is hij op facebook terechtgekomen (want daar kun je voor kiezen). maar nu zie ik 'm in reacties steeds weer voorbij komen en ben ik er toch eigenlijk niet zo blij mee. en dat ligt aan die uitsnede.

na het heel lang huiverend te hebben aangezien, ben ik een tijdje geleden toch ook maar weer eens aan het instagrammen geslagen. het account heb ik al heel lang, maar ik deed er weinig mee. want de vraag is: wil je daar je foto's eigenlijk wel laten zien. toegegeven, dit riekt naar arrogantie, maar ik huiver van al die idiote filtertjes en tierlantijntjes die gepaard gaan aan beeldmateriaal waarvan ik echt niet snap dat het aan me voorbij moet trekken. het gaat ook vaak helemaal niet over fotografie.

maar goed, dan zit je op instagram en probeer je je toch een beetje aan de regels van dit medium te houden. en stiekem vind ik het toch eigenlijk wel een uitdaging om daar alleen maar vierkante foto's te plaatsen - waar mijn eigen voorkeur nadrukkelijk uitgaat naar de liggende formaten 3:2 en 16:9.

als je je dan aan de instagram-normen aanpast, ziet je foto er zo uit. die uitsnede doet het beeld naar mijn gevoel te kort. zie de foto bij dit blogje en oordeel zelf.

zelf denk ik dat ik me in dit geval beter niet in de verleiding had kunnen brengen om dat oorspronkelijke instagram-formaat te kiezen...
 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *