poëzie aan de toog

els dejonghe uit antwerpen draagt haar werk voor in de volle boxtelse kroeg
els dejonghe uit antwerpen draagt haar werk voor in de volle boxtelse kroeg

een kroeg midden in boxtel is genaamd le temps perdu. mooie naam, maar hier gaat geen tijd verloren - hooguit gaat-ie deze middag te snel voorbij. het is hier het strijdtoneel van zeven dichters. zeven vrouwen. dichteressen dus. zeven vrouwen met prachtige teksten en een verbijsterend gebrek aan podiumvrees. ze presenteren zich tegenover een enthousiast en massaal opgekomen publiek.
op de foto een van de drie deelneemsters die op deze gedichten- en voordrachtenmiddag zijn doorgedrongen tot de finale (28 januari) van de dertiende boxtelse dichtslamrap: de antwerpse els dejonhge. de andere twee dichteressen die in deze voor-finale zijn doorgedrongen tot de boxtelse eindstrijd zijn griet menschaert uit eindhoven en de boxtelse martje wijers.
dichtslamrap wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden. twaalf keer heb ik het evenement links laten liggen. tot mijn schande, moet ik toegeven nu ik alleen nog maar deze ene pre-finale heb meegemaakt. want... wat is dit leuk! en dat ik er dan nu eindelijk eens met de camera op ben afgestapt heeft alles te maken met het feit dat het achter de schermen mijn oud-collega marcel linssen is die je zo'n beetje de mister dichtslamrap zou kunnen noemen. petje af. prachtig evenement. en eh... ik heb mezelf ooit ook een ongeluk gedicht, maar tegen deze zeven dames zou ik het toch niet zomaar hebben durven opnemen ;-).

klik hier voor de reportage in 38 foto's van de dichtslamrap. alles in zwart-wit en in een grove korrel, want het is verrekte donker in zo'n kroeg en dan moet je wel een beetje sjoemelen.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *