dít is herdenken…

herdenking kindertransport kamp vught 72 jaar na dato.

een vader met drie kinderen. ik raad maar dat het zo zou kunnen zijn. maar ik zie: dit is herdenken. hier wordt - je ziet het aan de gezichten - echt nagedacht over waar het om gaat bij de jaarlijkse herdenking van de kindertransporten vanuit kamp vught in 1943.
en dat is heftig.
dit is een verhaal - van 1269 kinderen die de dood tegemoet gingen - dat je niet in de kouwe kleren gaat zitten.
als gids/rondleider bij nationaal monument kamp vught vertel ik deze geschiedenis altijd tijdens de rondleiding op het herinneringscentrum. en altijd weer loopt me daarbij - en dat is misschien niet echt professioneel - de rilling over de rug...
dit is een van de foto's die ik vanmiddag bij de herdenking heb geschoten.
een selectie van meerdere foto's staat hier.
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *