vernieuwing

de aannemer plaats de bouwkeet voor de gevel van nationaal monument kamp vught

'nationaal monument kamp vught wordt vernieuwd' zegt de banner op de voorgevel van het herinneringscentrum op het voormalige ss-concentratiekamp aan de lunettenlaan in vught. en vandaag waren van die vernieuwing de eerste symptomen zichtbaar. de aannemer liet de bouwketen bij de ingang van het monument plaatsen. maandagmorgen worden vlak langs het gebouw rijplaten aangelegd waardoor voertuigen aan de achterzijde kunnen komen, waar de uitbreiding

de achterzijde van het herinneringscentrum, waar de uitbreiding moet komen, was vandaag nog een sneeuwlandschap

van nm kamp vught wordt gerealiseerd. en maandagmiddag gaat de bouw dan echt beginnen: de eerste spade gaat de grond in, met een officieel tintje.
naast de uitbreiding wordt in het bestaande pand de vaste museumcollectie vernieuwd en uitgebreid. alle informatie over het ruim 4 miljoen euro kostende project vindt u hier.

nationaal monument kamp vught is nog tot en met 31 januari gesloten (de jaarlijkse januarisluiting). daarna zijn het herinneringscentrum en de dependance 'barak 1b' gewoon geopend - ondanks de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *